تلسکوپ SPHEREx ناسا برای مطالعه منشأ کیهان به فضا پرتاب شد.
پرتاب تلسکوپ اسپهرکس به فضا برای مطالعه منشأ کیهان
یک تلسکوپ ناسا روز سهشنبه از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد تا به مطالعه منشأ کیهان بپردازد و کهکشان راه شیری را برای منابع پنهان آب که یکی از اجزای اصلی حیات است، جستجو کند. تلسکوپ اسپهرکس که شکل بلندگوی بزرگی دارد و مخفف Spectro-Photometer for the History of the Universe, Epoch of Reionization and Ices Explorer است، توسط راکت فالکون 9 اسپیسایکس از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.
اسپهرکس: تلسکوپ ناسا به جستجوی اسرار آغاز جهان و منابع آب در کهکشان راه شیری
در طول مأموریت دو ساله برنامهریزی شده، این رصدخانه دادههایی از بیش از 450 میلیون کهکشان و همچنین بیش از 100 میلیون ستاره در کهکشان راه شیری جمعآوری خواهد کرد. این تلسکوپ نقشه سهبعدی از کیهان در 102 رنگ (طول موجهای نوری جداگانه) ایجاد خواهد کرد و تاریخچه و تکامل کهکشانها را مطالعه خواهد کرد.
مأموریت دو ساله اسپهرکس: کشف رازهای تورم کیهانی و آب در فضای میانستارهای
هدف از این مأموریت، عمیقتر کردن درک از پدیدهای به نام تورم کیهانی است که به گسترش سریع و تصاعدی کیهان از یک نقطه در کسری از ثانیه پس از انفجار بزرگ اشاره دارد که حدود 13.8 میلیارد سال پیش رخ داد.
“اسپهرکس واقعاً در تلاش است تا به ریشههای کیهان برسد – اینکه در لحظات اولیه پس از انفجار بزرگ چه اتفاقی افتاد”، فیل کورنگوت، دانشمند ابزار اسپهرکس از دانشگاه کالیفرنیا در کلتک، گفت.
اسپهرکس و جستجو برای “انعکاسهای انفجار بزرگ”
“نظریه حاکم بر این که این پدیده را توضیح میدهد، تورم است. همانطور که نامش میگوید، این نظریه بیان میکند که کیهان یک انبساط عظیم را تجربه کرده است که از اندازهای کوچکتر از یک اتم شروع شد و در یک کسری از ثانیه یک تریلیونتریلیون برابر شد”، کورنگوت گفت.
شاون دومگال-گلدمن، مدیر موقت بخش فیزیک نجومی در ستاد ناسا، گفت که اسپهرکس به جستجوی “انعکاسهای انفجار بزرگ – کسری از ثانیه پس از انفجار بزرگ که به مناطقی که اسپهرکس به طور مستقیم مشاهد میکند، منعکس شده است”، خواهد پرداخت.
تلسکوپ اسپهرکس و عکسبرداری از میلیاردها منبع کیهانی
اسپهرکس در تمامی جهات اطراف زمین عکاسی خواهد کرد و نور ناشی از میلیاردها منبع کیهانی مانند ستارگان و کهکشانها را به طول موجهای تشکیلدهندهشان تجزیه خواهد کرد تا ترکیب و فاصله آنها را تعیین کند.
جستجو برای منابع آب در کهکشان راه شیری
در کهکشان خودمان، اسپهرکس به جستجوی منابع آب یخزده روی سطح ذرات غبار میانستارهای در ابرهای عظیم گاز و غبار که ستارگان و سیارات را میسازند، خواهد پرداخت.
پرتاب ماهوارههای پونچ به همراه اسپهرکس برای مطالعه باد خورشیدی
همزمان با اسپهرکس، یک مجموعه ماهوارهها برای مأموریت پونچ ناسا نیز به فضا پرتاب خواهد شد. مأموریت پونچ که مخفف Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere است، به منظور درک بهتر باد خورشیدی، جریان پیوسته ذرات باردار از خورشید انجام میشود.
باد خورشیدی و دیگر رویدادهای خورشیدی پرانرژی میتوانند اثرات آبوهوای فضایی ایجاد کنند که بر فناوریهای انسانی تأثیر بگذارد، از جمله اختلال در ماهوارهها و ایجاد قطعی برق.
نظرات کاربران